על בסיס אנטי-ציוני – אך לא עוד בזכות דו-לאומיות

מאת: אורי דייויס
חמש שנים חלפו מאז פורסם מאמרי "בזכות דו-לאומיות על בסיס אנטי-ציוני" על במת חיפה החופשית (אוקטובר 2013) אך רק לאחרונה הייתי מודע לכשל שבניסוחו.
נקודת המוצא הערכית/פוליטית המובהקת של מאמרי הנוכחי, כמו במאמרי הקודם הנ"ל, היינו אנטי-ציונות, הייתה ונותרה בעינה ללא סייג. כמוה גם התובנה כי: "הזהויות הלאומיות הסורית, הירדנית, העיראקית, הלבנונית או הפלסטינית (כמו רבות אחרות) הובנו עם כינונן של המדינה הסורית, הירדנית, העיראקית, הלבנונית או הפלסטינית (כמו רבות אחרות)".
אך המסקנה המתבקשת מהאמור לעיל הינה כי בכינונה של מדינה אחת דמוקרטית, בכל ניסוח שהוא, מובנה זהות פטריוטית אחת (פלסטינית) ולא זהות לאומית דואלית כנטען במאמרי מתאריך אוקטובר 2013 לעיל.
הכשל שבניסוחו של מאמרי הקודם הנ"ל ניתן לתיקון בקלות יתרה דוגמת זה המודגם בניסוח מילון המונחים הנורמטיבי/פוליטי דלמטא אשר במונחיו אני מנסח חזוני (בכפוף לערכי "ההצהרה האוניברסלית בדבר זכויות האדם" של שנת 1948) לקראת פתרון צודק ובר-קיימא של הסכסוך הפלסטיני-ישראל כאדם אנטי-ציוני ממוצא יהודי אשר נולד בירושלים בשנת 1943לאב ממוצא יהודי יליד אנגליה (שנת 1889) ולאם ממוצא יהודי, ילידת צ'כוסלובקיה (שנת 1910) והמזהה עצמו כשייך לקבוצת בני האדם בארץ ששפת אימם (השפה וגם/או אחת השפות הדוברת/ות בבית קודם בגרותם) הינה/הייתה השפה העברית.
John Quigley (Moritz College of Law, Ohio State University, USA), The Statehood of Palestine: International Law in the Middle East Conflict
הפרדיגמה לעיל איננה שונה בהרבה מהפרדיגמה שבתשתית חוקתה הפדראלית של ארה"ב המאגדת 50 "מדינות" (ولايات) – "מדינות" ("States") לא ריבוניות – ואשר מעמדה המשפטי/חוקתי של קריית ירושלים תחת ריבונות פלסטינית יהא דומה למעמד המשפטי/חוקתי של בירת ארה"ב במחוז קולומביה (Washington DC) תחת ריבונות אמריקאית או הרפובליקה של סאן מרינו (Republic of San Marino) תחת ריבונות איטלקית. כמו כן, אין כל סיבה שהמונח "מדינה" כפי שהוא מופיע בטקסט החלטה 181(ii) לעיל יפורש כ"מדינה ריבונית" (מה גם שמנסחי הכרזת העצמאות החד-צדדית של מדינת ישראל האפרטהיידית נמנעו במודע ולאחר דיון להימנע מלהכריז על מדינת ישראל כ"מדינה ריבונית" – וזאת, בין השאר, כדי להימנע מלציין מהם גבולות ריבונותה (ה"קו הירוק" איננו גבולה של מדינת ישראל אלא קו שביתת הנשק של שנת 1949 בין מדינת ישראל ושכנותיה).
|